Start en uforpligtende dialog med os: Ring 50 85 85 90 eller e-mail os på info@contentmarketingcompany.dk x
19. juli 2018
19 jul 2018

Sådan uploader du flere billeder i en LinkedIn statusopdatering

Guide til hvordan du kan indsætte flere billeder i dine statusopdateringer på LinkedInDu har sikkert allerede set statusopdateringer (også kendt som indlæg på LinkedIn) med mere end et billede. Du har måske også lagt mærke til, at der sommetider kommer et +-tegn frem på nogle af dem. Du har måske endda klikket på +-tegnet og set, at der kommer flere billeder, når du trykker på det. Du er på den måde blevet præsenteret for LinkedIns multibillede funktion.

Men det er faktisk ikke alle, som ved, at funktionen eksisterer. Andre sidder frustreret foran deres LinkedIn statusopdateringer, fordi de ikke har kontrol over rækkefølgen af billederne – ligesom de har på Facebook.

Uanset hvilken én af typerne du er, så vil du lære noget af denne artikel.

LinkedIn har ligesom med mange af deres andre funktioner valgt at gøre det på sin egen måde, hvorfor jeg vil gennemgå, hvad du skal være opmærksom på, når du uploader flere billeder. På den måde vil du kunne få det mest optimale ud af dine fremtidige statusopdateringer.
 

Hvorfor skal jeg overhovedet uploade flere billeder?

Et billede siger mere end 1.000 ord. Det har du sikkert hørt et utal af gange, men det gør det ikke mindre sandt og relevant. Du kan uploade op til 9 billeder, hvilket giver dig 9.000 ekstra ord at arbejde med i dit næste statusopdateringer 🙂 Ren tekst giver dig ”kun” 1.300 tegn.

Guide til hvordan du kan indsætte flere billeder i dine statusopdateringer på LinkedInMen det er ikke kun mængden af ord, der taler til visuelt indholds fordel. Hjernen processerer visuelt indhold meget hurtigere end den fortolker tekst – faktisk op til 60.000 gange hurtigere. Billeder kan dermed hjælpe din modtager til at forstå dit budskab hurtigere, hvis det bruges på den rigtige måde.

Samtidig har vi oplevet et større engagement på statusopdateringer med flere billeder. Vi har eksperimenteret med brugen af flere billeder et stykke tid og oplever selv en masse fine resultater med denne funktion. Vores antal af kliks pr. opslag er stigende og samtidig ser vi en stigning af engagement raten på statusopdateringer med flere billeder. LinkedIn tolker et klik på et billede som et tegn på engagement. For LinkedIn betyder det, at folk er interesseret i dit indhold og engagerer sig i det.

Vores fortolkning er, at vi mennesker er nysgerrige væsner af natur, da vi er informationssøgende. Du kender det sikkert fra uheld på motorvejene, hvor bilister fra modsatte vejbane sænker farten og starter kiggekøer.

Samme nysgerrighed ser vi på LinkedIn, og den nysgerrighed og informationssøgning hos mennesket forsøger LinkedIn også at pirre med deres funktionalitet. De benytter et +-tegn til at pirre modtagernes nysgerrighed, hvilket er LinkedIns måde at “nudge” dem til at klikke på billederne.
 

Sådan uploader du flere billeder i en statusopdatering

Faktisk er det ikke så svært at uploade flere billeder. Det minder på mange måder om den måde, som du gør, når du uploader et enkelt billede. Du kan benytte denne funktion på både virksomhedssider (også kendt som LinkedIn Company Pages) og din private LinkedIn profil. Jeg vil kort gennemgå, hvordan det gøres (nedenstående grafik er en illustration af guiden):

  1. Start med at klikke på det lille LinkedIn ikon i øverste venstre del af topmenubaren
  2. Klik på knappen med kamera-ikonet for at uploade et eller flere billeder (op til 9)
  3. Markér nu alle de billeder som du vil uploade i din statusopdatering (max. 9)
  4. Klik herefter på “Åbn” (Windows) eller “Vælg” (Mac) knappen for at komme til næste trin
  5. Skriv nu den tekst som du ønsker at poste sammen med de valgte billeder
  6. Du kan nu publicere din statusopdatering ved at klikke på “Opslå” knappen

Guide til hvordan du kan indsætte flere billeder i dine statusopdateringer på LinkedIn
 
Guide til hvordan du kan indsætte flere billeder i dine statusopdateringer på LinkedIn
 
Guide til hvordan du kan indsætte flere billeder i dine statusopdateringer på LinkedIn
 

Hvordan bestemmer du rækkefølgen?

Noget af det første du vil bemærke, når du uploader flere billeder er, at du ikke ligesom på Facebook kan sortere i rækkefølgen, når billederne er blevet valgt. Det er ellers en utrolig intuitiv metode, som mange har gjort sig gode erfaringer med. Men så smart og intuitiv er LinkedIn desværre ikke i deres løsning til at uploade flere billeder. Lad os krydse fingre for at den funktion pludselig også kommer til LinkedIn :-).

Problemet er heldigvis ikke større end, at det kan fikses. LinkedIn har valgt at sortere rækkefølgen af billederne efter deres filnavne. Sorteringen sker både i forhold til tal og bogstaver. Billede 1 vil derfor komme før billede 2, mens billede A vil komme før billede B. Billede 1 vil også komme før billede a, så tal slår bogstaver. Men det skal du ikke bekymre dig om, da du selvfølgelig kun bruger en af metoderne til din billedsortering 😉

Det kræver dermed, at du har gjort dig tanker om, hvordan rækkefølgen af billederne skal være, inden du gemmer billederne. På den måde kan du sørge for, at billederne optræder i den rækkefølge, som du vil have dem i.

Jeg håber, at du kunne bruge min artikel og guide, og at du er blevet klogere på, hvordan flere billeder kan hjælpe dig til at få mere engagement på dine statusopdateringer på LinkedIn 🙂

De bedste hilsner

Casper Pedersen
 

Tags: , , , , , , , , , , , , ,
0 Svar

Efterlad en Kommentar

Ønsker du at deltage i diskussionen?
er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© Copyright 2017-2019 Content Marketing Company